Jadłospis 17-21 czerwca 2019

PONIEDZIAŁEK:

ŚNIADANIE: Pieczywo dyniowe, masło, polędwica sopocka, pomidor, kawa z mlekiem

OBIAD: Kapuśniak z ziemniakami, natka, kurczak w sosie z warzywami, ryż, kompot z wiśniami

        PODWIECZOREK:  Pieczywo chrupkie z serkiem białym, arbuz, napój jabłkowy

WTOREK:

ŚNIADANIE:  Płatki orkiszowe, mleko, pieczywo słonecznikowe, masło, pasztet, ogórek zielony, herbata owocowa z sokiem malinowym

OBIAD:  Zupa grysikowa, natka,bigos, ziemniaki, kompot ze śliwkami

PODWIECZOREK:  Wafle ryżowe z kremem czekoladowym, banany, napój wieloowocowy

ŚRODA :

       ŚNIADANIE:   Pieczywo wieloziarniste, masło, jajecznica ze szczypiorkiem, kakao

OBIAD:  Zupa krem z brokułów, natka, grzanki, bliny drożdżowe z sosem truskawkowym, herbata miętowa

PODWIECZOREK:  Zapiekanki z wędliną i serem żółtym, ketchup, napój jabłkowo-aroniowy

CZWARTEK:

ŚNIADANIE:  

OBIAD:                                                       BOŻE CIAŁO

PODWIECZOREK: 

PIĄTEK :                   

ŚNIADANIE: Pieczywo graham, masło, pasta z tuńczyka, kakao

OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem (zabielana), natka, pierogi ruskie, kompot z czarną porzeczką                  

PODWIECZOREK:  Ciastka kruche, winogrona, napój pomarańczowy