Jadłospis 18-22 listopada 2019

PONIEDZIAŁEK:

ŚNIADANIE: Pieczywo dyniowe, masło, szynka wiejska, sałata, kakao

OBIAD: Zupa pomidorowa z makaronem (zabielana), natka, kotlet mielony, ziemniaki, surówka z ogórków kiszonych, kompot z czarną porzeczką

        PODWIECZOREK:  Chałka z dżemem, jabłka, kisiel owocowy do picia

WTOREK:

ŚNIADANIE:  Płatki owsiane na mleku, pieczywo słonecznikowe, masło, pasztet pieczony, pomidor, herbata owocowa z sokiem malinowym

OBIAD:  Zupa jarzynowa z ziemniakami (zabielana), natka, pieczeń z indyka, kasza jęczmienna, buraczki, kompot ze śliwkami

PODWIECZOREK:  Ciastka kruche, brzoskwinie, napój wieloowocowy

ŚRODA :

       ŚNIADANIE: Pieczywo wieloziarniste, masło, parówki, ketchup, herbata z miodem i cytryną

OBIAD: Krupnik z mięsem (zabielany), natka, naleśniki z serem, sos malinowy, herbata miętowa

PODWIECZOREK:  Bułka grahamka, masło, szynka, ogórek zielony, napój z jabłek i aronii

CZWARTEK:

ŚNIADANIE: Płatki zbożowe, mleko, pieczywo żytnie, masło, baleron, papryka, herbata owocowa z sokiem z pędów sosny

OBIAD: Barszcz czerwony z ziemniakami (zabielany), natka, łazanki z kapustą i boczkiem, kompot z jabłkami

PODWIECZOREK:  Ciasto marchewkowe, śliwki, napój pomarańczowy

PIĄTEK :                   

ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane, masło, pasta jajeczna, rzodkiewki, kakao

OBIAD: Zupa grysikowa, natka, kotlet rybny, ziemniaki, marchewka z groszkiem, kompot z truskawkami

PODWIECZOREK: Rogaliki z czekoladą, jogurt truskawkowy do picia