Jadłospis 16-20 września 2019

PONIEDZIAŁEK:

ŚNIADANIE: Pieczywo dyniowe, masło, serek wiejski, sos malinowy, herbata owocowa z cytryną

OBIAD: Zupa jarzynowa z makaronem (zabielana), natka, a’ la gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki, kompot z truskawkami i agrestem

        PODWIECZOREK:  Ciastka zbożowe, gruszki, kisiel owocowy do picia

WTOREK:

ŚNIADANIE:  Płatki owsiane na mleku, pieczywo słonecznikowe, masło, kiełbasa krakowska, pomidor, herbata owocowa z sokiem z czarnego bzu

OBIAD:  Zupa cebulowa-krem, natka, grzanki, podudzie z kurczaka pieczone, ziemniaki, mizeria, kompot z czarną porzeczką

PODWIECZOREK:  Chałka z kremem czekoladowym, śliwki, napój jabłkowo-marchewkowy

ŚRODA :

       ŚNIADANIE: Pieczywo wieloziarniste, masło, jajecznica ze szczypiorkiem, kakao

OBIAD:  Krupnik z mięsem (zabielany), natka, naleśniki z dżemem, bita śmietana, herbata miętowa

PODWIECZOREK:  Tosty z szynką, pomidorem i serem żółtym, napój z marakui i jabłek

CZWARTEK:

ŚNIADANIE: Płatki cynamonowe, mleko, pieczywo żytnie, masło, szynka domowa, papryka, herbata owocowa z sokiem z pędów sosny

OBIAD: Zupa ogórkowa z ziemniakami (zabielana), natka, gulasz z indyka, kasza jęczmienna, surówka z marchewki, kompot wieloowocowy

PODWIECZOREK:  Ciasto ze śliwkami, napój pomarańczowy

PIĄTEK :                   

ŚNIADANIE: Pieczywo graham, masło, ser żółty, sałata, pomidor, herbata z sokiem malinowym

OBIAD: Zupa grysikowa, natka, ryba smażona, ziemniaki, surówka z kapusty czerwonej, kompot ze śliwkami                

PODWIECZOREK:  Galaretka z nektarynką, chrupki kukurydziane, napój jabłkowy