Jadłospis 20-24 lipca 2020

PONIEDZIAŁEK:

ŚNIADANIE:   Pieczywo dyniowe, masło, kiełbasa krakowska podsuszana, ogórek zielony, herbata z cytryną

OBIAD:   Zupa jarzynowa z ziemniakami, natka, gulasz z indyka, kasza kuskus, surówka z marchewki i jabłka, kompot z jabłkami

        PODWIECZOREK:  Wafelki śmietankowe, morele, napój pomarańczowy

WTOREK:

ŚNIADANIE:   Płatki owsiane na mleku, pieczywo słonecznikowe, masło, pasztet pieczony, pomidor, herbata z sokiem z pędów sosny

OBIAD:   Rosół z makaronem, natka, kotlet schabowy, ziemniaki, surówka porowa z brzoskwiniami,  kompot z truskawkami

PODWIECZOREK:  Ciastka kruche, gruszki, napój wieloowocowy

ŚRODA :

       ŚNIADANIE: Pieczywo wieloziarniste, masło, parówki, ketchup, herbata z cytryną

OBIAD:   Zupa fasolowa z boczkiem i ziemniakami, natka, bliny drożdżowe z dżemem, bita śmietana, herbata miętowa

PODWIECZOREK:  Kanapki z pastą rybną, ogórek zielony, napój z czarnej porzeczki

CZWARTEK:

ŚNIADANIE:  Kulki czekoladowe, mleko, pieczywo żytnie, masło, szynka wiejska, rzodkiewki, herbata z sokiem z czarnego bzu

OBIAD:  Barszcz czerwony z ziemniakami (zabielany), natka, zapiekanka makaronowa z kurczakiem i ze szpinakiem, kompot ze śliwkami

PODWIECZOREK:  Bułki z miodem, banany, kisiel owocowy do picia 

PIĄTEK :                   

ŚNIADANIE: Pieczywo graham, masło, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, kakao

OBIAD: Zupa  krem z porów, natka, grzanki, ryba smażona, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z ananasem, kompot wieloowocowy

PODWIECZOREK:  Galaretka z owocami, biszkopty, napój jabłkowy