Jadłospis 2020

                                                                                                                                                                                          Jadłospis 18-22 stycznia 2021

 

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE:  Pieczywo słonecznikowe, masło, ser żółty, pomidor, herbata owocowa z sokiem malinowym

OBIAD:   Zupa jarzynowa-krem, natka, grzanki, kotlet drobiowy, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka, kompot z truskawkami

PODWIECZOREK: Wafle kukurydziane z miodem, mandarynki, napój wieloowocowy

WTOREK:

ŚNIADANIE:  Płatki owsiane na mleku, pieczywo dyniowe, masło, polędwica sopocka, papryka, herbata z cytryną

OBIAD:   Kapuśniak z ziemniakami, natka, zraziki wołowe mielone, kasza bulgur, buraczki na ciepło, kompot z jabłkami

PODWIECZOREK:  Rogaliki z nutellą, banany, napój pomarańczowy

ŚRODA :

 ŚNIADANIE:  Pieczywo żytnie, masło, parówki, ketchup, herbata z sokiem z czarnego bzu

OBIAD:  Krupnik z mięsem (zabielany), natka, racuchy z jabłkami, herbata miętowa                    

PODWIECZOREK:  Bułka grahamka z pastą z tuńczyka, napój z czarnej porzeczki

CZWARTEK:

ŚNIADANIE:  Płatki zbożowe, mleko, pieczywo wieloziarniste, masło, pasztet domowy pieczony, ogórek zielony, herbata owocowa z sokiem malinowym

OBIAD:  Zupa brokułowa z ziemniakami (zabielana), natka, sos boloński z mięsem i warzywami, makaron, kompot z wiśniami

PODWIECZOREK:   Ciastka kruche z marmoladą, kiwi, napój jabłkowy

PIĄTEK :                   

ŚNIADANIE:   Pieczywo graham, masło, pasta jajeczna, rzodkiewka, kakao

OBIAD:   Zupa pomidorowa z ryżem (zabielana), natka, ryba smażona, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z ananasem, kompot ze śliwkami

PODWIECZOREK:  Budyń waniliowy z sokiem malinowym, biszkopty, napój pomarańczowy