Jadłospis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jadłospis 29 kwietnia-3 maja

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

Chleb wieloziarnisty 70 g (gluten) 183 kcal

Masło 6 g (laktoza) 43 kcal

Szynka z indyka 40 g 68 kcal

Pomidor 50 g 8 kcal

Sałata 20 g 3 kcal

Herbata owocowa z sokiem z czarnego bzu 20 kcal

SUMA 325 kcal

Kapuśniak z ziemniakami 250 g 140 kcal

Makaron z sosem bolońskim i mięsem 280 g 320 kcal (gluten, laktoza, jaja)

Kompot wieloowocowy 250 g 47 kcal

SUMA 507 kcal

Jogurt truskawkowy 150 g (laktoza) 140 kcal

Herbatniki (gluten, jaja, laktoza) 20 g 70 kcal

SUMA 210 kcal

1042 kcal

Wtorek

Płatki zbożowe 20 g 76 kcal (gluten, orzechy, sezam)

Mleko 2 % 150 g 63 kcal (laktoza)

Chleb mieszany 35 g (gluten) 86 kcal

Masło 3 g (laktoza) 22 kcal

Pasta ze słonecznika (słonecznik) 20 g 72 kcal

Papryka 30 g 12 kcal

Ogórek zielony 50 g 8 kcal

Herbata z sokiem malinowym 20 kcal

SUMA 359 kcal

Zupa koperkowa z ryżem zabielana 250 g (gluten, laktoza, seler) 130 kcal

Kotlet schabowy (gluten, laktoza, jaja, seler) 80 g 160 kcal

Ziemniaki z masłem (laktoza) 150 g 75 kcal

Buraczki surówka 100 g 109 kcal

Kompot wieloowocowy 250 g 47 kcal

SUMA 521 kcal

Rogalik z marmoladą (laktoza, gluten, jaja) 50 g

200 kcal

Banan 50 g 44 kcal

SUMA 244 kcal

1124 kcal

Środa

DZIEŃ WOLNY

Czwartek

Granola czekoladowa 20 g 88 kcal

Mleko 2 % 150 g 63 kcal (laktoza)

Chleb mieszany 35 g (gluten) 86 kcal

Masło 3 g (laktoza) 22 kcal

Baleron 30 g 48 kcal

Papryka 30 g 12 kcal

Pomidor 50 g 8 kcal

Herbata owocowa z sokiem malinowym 20 kcal

SUMA 347 kcal

Zupa ogórkowa z ziemniakami (laktoza, gluten, seler) 130 kcal 250 g;

Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem i kurczakiem 300 g 350 kcal

Kompot z wiśni 50 kcal 200 g

SUMA 530 kcal

Bułka kajzerka (gluten) 30 g 178 kcal

Ser biały 20 g (laktoza) 20 kcal

Pomarańcza 50 g 24 kcal

SUMA 222 kcal

1099 kcal

Piątek

DZIEŃ WOLNY