Jadłospis 2020

                                                                                                                                                     Jadłospis  22-26 marca  2021

 

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE:  Pieczywo słonecznikowe, masło, szynka wiejska, papryka, herbata owocowa z cytryną

OBIAD:   Zupa grysikowa, natka, kotlet jajeczny, ziemniaki, marchewka z groszkiem, kompot z jabłkami

PODWIECZOREK:  Ciastka owsiane z czekoladą, kiwi, napój wieloowocowy

WTOREK:

ŚNIADANIE:  Płatki kukurydziane, pieczywo dyniowe, masło, krakowska podsuszana, ogórek zielony, herbata z sokiem malinowym

OBIAD:    Zupa krem z porów (zabielana), natka, grzanki, kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z kapusty czerwonej, kompot z truskawkami i agrestem

PODWIECZOREK:  Rogaliki z masłem, gruszki, napój pomarańczowy

ŚRODA :

 ŚNIADANIE:  Pieczywo żytnie, masło, parówki, ketchup, herbata owocowa z sokiem z pigwy

OBIAD:  Żurek z kiełbasą i ziemniakami, natka, bliny drożdżowe z sosem truskawkowym, herbata miętowa

PODWIECZOREK:  Bułka grahamka z pastą z tuńczyka, szczypiorek, napój z czarnej porzeczki

CZWARTEK:

ŚNIADANIE:  Płatki owsiane na mleku, pieczywo wieloziarniste, pasta z fasoli i pestek dyni, szynka domowa, pomidor, herbata owocowa z sokiem

OBIAD:  Zupa ziemniaczana, natka, potrawka z kurczaka, ryż, kompot ze śliwkami

PODWIECZOREK:   Chałka z dżemem, mandarynki, napój jabłkowy

PIĄTEK :                   

ŚNIADANIE:   Pieczywo graham, masło, ser żółty, sałata, herbata z cytryną i miodem

OBIAD:   Zupa pomidorowa makaronem (zabielana), natka, ryba smażona, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot z czarnej porzeczki

PODWIECZOREK:  Budyń czekoladowy, banany, napój wieloowocowy