Jadłospis 22-26 marca 2021
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Pieczywo słonecznikowe, masło, szynka wiejska, papryka, herbata owocowa z cytryną
OBIAD: Zupa grysikowa, natka, kotlet jajeczny, ziemniaki, marchewka z groszkiem, kompot z jabłkami
PODWIECZOREK: Ciastka owsiane z czekoladą, kiwi, napój wieloowocowy
WTOREK:
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane, pieczywo dyniowe, masło, krakowska podsuszana, ogórek zielony, herbata z sokiem malinowym
OBIAD: Zupa krem z porów (zabielana), natka, grzanki, kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z kapusty czerwonej, kompot z truskawkami i agrestem
PODWIECZOREK: Rogaliki z masłem, gruszki, napój pomarańczowy
ŚRODA :
ŚNIADANIE: Pieczywo żytnie, masło, parówki, ketchup, herbata owocowa z sokiem z pigwy
OBIAD: Żurek z kiełbasą i ziemniakami, natka, bliny drożdżowe z sosem truskawkowym, herbata miętowa
PODWIECZOREK: Bułka grahamka z pastą z tuńczyka, szczypiorek, napój z czarnej porzeczki
CZWARTEK:
ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku, pieczywo wieloziarniste, pasta z fasoli i pestek dyni, szynka domowa, pomidor, herbata owocowa z sokiem
OBIAD: Zupa ziemniaczana, natka, potrawka z kurczaka, ryż, kompot ze śliwkami
PODWIECZOREK: Chałka z dżemem, mandarynki, napój jabłkowy
PIĄTEK :
ŚNIADANIE: Pieczywo graham, masło, ser żółty, sałata, herbata z cytryną i miodem
OBIAD: Zupa pomidorowa makaronem (zabielana), natka, ryba smażona, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot z czarnej porzeczki
PODWIECZOREK: Budyń czekoladowy, banany, napój wieloowocowy